Burnout

Burnout Alkmaar

Allereerst, wat bedoelen we met "persoonlijke ontwikkeling"?

We bedoelen daarmee dat je jezelf zo ontwikkelt dat duidelijk wordt aangegeven welke voordelen je daarbij krijgt. Ze moeten bevatten; gemoedsrust, hogere prestaties, heiligheid, welzijn, vastberadenheid, ijver, enzovoort. En omdat velen van ons, wijzelf en enkele bevoorrechte personen die beroemd willen worden, het goede leven leiden, hun heilzame eigenschappen ontwikkelen, alles in het leven hebben, en anderszins ons best doen om geweldige mensen te worden, volgen we een pad voor persoonlijke ontwikkeling die we zelf hebben gecreëerd.

Oké, laten we eerlijk zijn naar onszelf en zeggen dat zelfs bijdragen aan ons speciale pad op zich een soort missie is en daarom iets dat we moeten proberen te bereiken. We zullen zeggen dat het onze verantwoordelijkheid is om vandaag te groeien, zodat morgen beter zal zijn. Met dat in gedachten kunnen we doorgaan met het idee dat wat we vandaag hebben vrij nutteloos zal zijn, maar we kunnen morgen ook voorbereiden, want dat ligt in onze handen.

En er zijn miljoenen manieren waarop we ons kunnen voorbereiden op morgen, maar nogmaals, het uitgangspunt is dat we zelf zullen kijken naar hoe ons toekomstige of huidige leven eruit zal zien (vaardig en onfortuinlijk) en dan doen wat we hebben die al in ons hart is gevestigd, moet worden uitgevoerd; als er een ongeluk of ziekte is geweest, dan hebben we daarvoor de mensen waarvan we echt denken dat ze er het meest toe doen. En dan zullen we onze macht en inspanningen omzetten in hun voordeel.

Zou liefde voldoende stimulans zijn om fundamentele karakters te verwerven?

Want hoe zouden we ooit kunnen weten wat onze ware innerlijke kracht is en welke kwaliteiten in ons dagelijks leven moeten worden gecultiveerd, behalve om en serieus deel te nemen aan de realisatie van ons diepere doel, namelijk te bereiken wat we van plan waren te doen.

Individuen hebben de moed. Het is normaal om morgen op te willen staan ​​en het te doen. We hebben het verlangen. We hebben de wil. Maar als we ook emoties van angst hebben, onwetendheid over de aard van de mens, of enige andere dergelijke emotionele zwakte, dan houden we er vanaf nu openlijk en oprecht aan vast dat we nooit meer een zonsopgang zullen meemaken. Is het niet het natuurlijke verlangen om iets te leren kennen waaraan geen ontsnapping mogelijk is? Als we alleen Die Mannen uitnodigen die een recht pad bewandelen, door middel van hervorming of 'heropvoeding', dan kunnen we toegang krijgen tot het geheim van het leven dat we zoeken en kunnen we anderen naar exact dezelfde orde leiden.

De morele principes die we als ras bij ons hebben en waar we dagelijks mee worstelen, zijn misschien misschien wel, maar zijn er beslist niet toe beperkt; en als we niet bekend zijn met deze principes, en niet weten hoe we ze in de praktijk moeten brengen, zijn we uiteindelijk ook niet in staat om de noodzakelijke stappen te nemen om een ​​nieuw doel voor de bevordering van de mensheid te bereiken.

Individuen moeten genoeg van zichzelf houden om van dit wereldbeeld en de vele deugden van het leven daarin een centraal aandachtspunt te maken.

Voor de aard van de mens is het leven in ieder van ons enorm fascinerend en de verscheidenheid van het leven zou net zo mooi zijn als de verscheidenheid aan kleuren en vormen van de Koi of de fenomenale zwemslagen, maar geformaliseerd als een materieel doel.

En als mens, met de verbetering van ons innerlijk leven, met andere woorden, gewoon als onze totale ontwikkeling als mens, zullen we vrij en gelukkig beginnen te zweven in een andere dimensie van het bestaan ​​en in een ander domein van het verteerbare leven.

Ga aan het werk en geniet van je leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.