Bemiddelingsbureau: waarom je als zelfstandige er goed aan doet

Bemiddelingsbureau zzp

 

 

De laatste tijd is het aantal kleine en middelgrote ondernemingen (zzp's) exponentieel toegenomen. Het gaat daarbij niet alleen om nieuwe bedrijven, maar ook om bestaande activiteiten. Deze bedrijven zijn veel kleinschaliger dan grote ondernemingen en deze entiteiten kunnen zich de kosten van juridisch advies niet veroorloven. Als zodanig hebben ze behoefte aan een bureau dat betaalbare juridische diensten biedt tegen een betaalbaar tarief. Met bemiddelingsbureaus steeds populairder als een minder duur alternatief voor de traditionele advocatenkantoor vertegenwoordiging, is het geen wonder waarom zo veel zzp'ers zich tot hen voor juridische bijstand.  Bemiddelingsbureau zzp biedt een uitkomst voor zzp'ers die op zoek zijn naar werk. In tegenstelling tot het inhuren van een advocaat die kosten per uur, betaalt u alleen voor de tijd die uw advocaat besteedt met u en eventuele kosten die kunnen worden gemaakt tijdens het proces.

Wat is een bemiddelingsbureau?

Een bemiddelingsbureau is een bedrijf dat bedrijven helpt een bemiddelaar te vinden om hun juridische problemen op te lossen. Het bureau zal de bemiddelaar voor u aanbevelen of kiezen.

Bemiddeling is een vorm van alternatieve geschillenbeslechting (ADR) die wordt gebruikt wanneer een situatie onderhandelingen tussen twee partijen vereist. ADR wordt vaak gebruikt om geschillen op te lossen tussen bedrijven en particulieren die hun problemen niet via andere methoden kunnen oplossen.

Bemiddelaars beslissen niet voor u wat goed of fout is. In plaats daarvan helpen zij u en de andere bij het geschil betrokken partijen om rond de tafel te gaan zitten en de zaken op te lossen.

Hoe werkt een bemiddelingsbureau?

Wanneer u een bemiddelingsbureau inschakelt, laat u hen een bemiddelaar voor u zoeken. Het bureau neemt contact op met deze mediator, die vervolgens met beide bij het geschil betrokken partijen om de tafel gaat zitten. Na de bemiddelingssessie zal de bemiddelaar beide partijen een schikkingsvoorstel doen waarin zijn aanbevelingen voor de oplossing van het geschil staan. De partijen kunnen het voorstel dan aanvaarden of verwerpen.

Dit proces is volledig legaal en volledig privé. Niemand anders dan de bemiddelaar en de twee betrokken partijen zullen weten dat u een bemiddelaar heeft ingeschakeld. U kunt er zeker van zijn dat de identiteit van de bemiddelaar vertrouwelijk blijft terwijl hij met de bij het geschil betrokken partijen werkt.

Welk type bemiddelingsbureau moet u kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten bemiddelaars. Sommige bemiddelaars werken met bedrijfseigenaren en werknemers op leidinggevend niveau, terwijl andere ervaren zijn in het werken met personen die financiële problemen, familiekwesties of andere soorten interpersoonlijke conflicten hebben. Als u een mediator inhuurt met ervaring in het omgaan met een specifiek type conflict, kan dat ook nuttig zijn. Bij het inhuren van een bemiddelingsbureau kunt u het volgende overwegen: – Hoe lang bestaat het bureau al?

Conclusie

Nu u weet wat een bemiddelingsbureau is en hoe het werkt, kunt u een bemiddelingsbureau kiezen dat het beste bij uw behoeften en budget past. Kies verstandig, want u zult een bemiddelingsbureau nodig hebben dat zijn reputatie waarmaakt en in staat is een bevredigende schikking voor u en uw tegenstander te onderhandelen.

Al met al kan een bemiddelingsbureau een geweldige optie zijn voor zzp'ers die hulp nodig hebben bij het navigeren door het soms ingewikkelde rechtssysteem. Een bemiddelingsbureau kan een minder formele, minder dure juridische oplossing bieden dan het inhuren van een advocaat, terwijl uw belangen toch naar behoren worden behartigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *