Hoe te beginnen als een Indicatie Wijkverpleegkundige

Indicatie wijkverpleging

Wijkverpleegkundigen werken onder supervisie van klinische leidinggevenden om ervoor te zorgen dat er protocollen zijn voor de zorg en behandeling van patiënten die onder hun wakend oog staan. De belangrijkste taak van een indicatie wijkverpleegkundige is het bieden van ondersteuning en zorg aan patiënten in hun eigen huis die een vorm van chronische ziekte hebben, zoals diabetes of hartaandoeningen. Je kunt ook in de wijk werken en zorg verlenen aan patiënten met een meer complexe aandoening zoals kanker. Dit is een goede locatie voor indicatie wijkverpleging.

In deze functie bezoekt u patiënten thuis om hun bloedglucose te controleren, insuline toe te dienen en hen voor te lichten over hun ziekte. Je helpt ook om ervoor te zorgen dat de patiënt de voorgeschreven medicijnen krijgt en dat hij of zij zich aan de voedingsrichtlijnen houdt. U kunt ook patiënten in het ziekenhuis bezoeken als zij in het ziekenhuis worden behandeld.

Om als indicatie wijkverpleegkundige te kunnen werken, moet je ingeschreven staan bij het CNQ

Om als indicatie wijkverpleegkundige te kunnen werken, moet je geregistreerd zijn bij de Commissie voor de Erkenning van Kwalificaties Verpleegkunde (CNQ). Dit betekent dat je een diploma in de verpleegkunde hebt behaald en ingeschreven staat bij de CNQ. Om u bij de CNQ te kunnen registreren, moet u eerst een diploma in de verpleegkunde hebben. Als u al in het bezit bent van een diploma verpleegkunde en een indicatie wijkverpleegkundige wilt worden, kunt u zich laten registreren bij het CNQ. Er zijn een paar eisen waaraan je moet voldoen voordat je door het CNQ wordt geregistreerd. Ten eerste moet je in het bezit zijn van een geldig diploma verpleegkunde. Ook moet je minimaal drie jaar klinische praktijkervaring hebben (een periode die bekend staat als "full-time equivalency" of FTE). Op de website van de CNQ vindt u alle vereisten voor registratie.

Het belangrijkste verschil tussen indicatie wijkverpleging en klinisch leiderschap opleiding is dat indicatie wijkverpleging gericht is op de thuiszorg terwijl klinisch leiderschap gericht is op het begeleiden van verpleegkundigen in de ziekenhuis setting.

Als indicatie wijkverpleegkundige werk je direct onder supervisie van klinisch leidinggevenden en zorg je ervoor dat er protocollen zijn voor de zorg en behandeling van patiënten onder jouw toeziend oog. Dit stelt je ook in staat om je handen vuil te maken met het helpen plannen van behandelingen, in plaats van alleen maar beperkt te zijn tot het volgen van aanwijzingen van artsen. Als je meer wilt weten over hoe het is om te werken als indicatie wijkverpleegkundige, lees dan verder!

Hoe word je indicatie wijkverpleegkundige?

Er zijn een paar manieren om aan de slag te gaan als indicatie wijkverpleegkundige. Je kunt op zoek gaan naar direct ingaande programma's waarmee je geregistreerd kunt worden bij het CNQ. Je kunt ook op zoek gaan naar programma's die onderdeel zijn van een universitaire opleiding. Als je niet terug naar school wilt, kun je op zoek gaan naar programma's waarmee je je diploma kunt halen terwijl je werkt als indicatie wijkverpleegkundige.

Als je meer wilt weten over hoe het is om te werken als een indicatie wijkverpleegkundige, hier zijn een paar suggesties. Je kunt praten met huidige of voormalige verpleegkundigen. Je kunt ook op zoek gaan naar programma's die je de mogelijkheid geven om huidige verpleegkundigen te schaduwen. Je kunt ook op zoek gaan naar programma's die onderdeel zijn van een universiteit. Er zijn veel universitaire programma's die klinische training in de gemeenschap of thuisomgeving bieden. Als je niet terug naar school wilt, kun je op zoek gaan naar programma's waarmee je je diploma kunt halen terwijl je werkt als wijkverpleegkundige met een indicatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.