Omgaan met burn-out

Burn out coach Rotterdam

Burn-out is een ongezonde toestand van emotionele en fysieke uitputting. Het treedt op wanneer je niet in staat bent om te gaan met zowel te veel stress als te weinig stress. Opgebrand? Het overheersende gevoel dat je uitgeput bent. Na het volgen van een kort stressmanagementprogramma is mijn gebruikelijke reactie: “Hoe kun je dat in godsnaam zeggen, iedereen werkt en jij neemt vrij. Erken dat stress op het werk anders is dan stress thuis. Het is belangrijk om die twee van elkaar te onderscheiden. Verschillende uitputtingsniveaus van de emotioneel en lichamelijk uitputting die een burn-out kan ervaren. Mijn vraag is dus hoe je herkent dat je op het punt staat een burn-out te krijgen. Mark Contentatic Verpleegkundige, bedrijfseigenaar, moeder, echtgenote, verpleegkundige, professional in de gezondheidszorg( classificatie) Hier zijn enkele aanwijzingen die u kunnen helpen te herkennen dat u het burn-out-niveau hebt bereikt:

1) Je hebt geen besef meer van de tijd die voorbijgaat op het werk

2) Je behandelt werk als een verlengstuk van jezelf of je eigen persoonlijke tijd. (Wat is er gebeurd met werken als onderdeel van een team?)

3) Het is onwaarschijnlijk dat u thuis met uw partner over werk of iets anders gaat praten

4) Je hebt lichamelijk werk gedaan dat langer duurt dan je dacht

5) Vroeger kwam je gemakkelijk door je werk heen, nu is het dankzij het werk, Burnout symptomen vereisen dat rebellen erkennen en accepteren dat ze senior zijn.

Neem een besluit om verantwoordelijkheid te nemen bij het herkennen van burn-out.

De sleutel tot herstel is het herkennen van de tekenen en te weten komen hoe je ervan herstelt.

Als je sommige van deze symptomen herkent, ben je al in gevaar. Burn-out dwingt je om onder ogen te zien wat er nog meer aan de hand kan zijn.

Als je al deze symptomen herkent, heb je een veel betere kans op herstel, ook al is herstel een proces. Je kunt je bewust worden van welke andere baan/taak of partner meer van je eist.

Herstellen van burn-out is een proces

1) alle burn-out symptomen aanpakken, waaronder depressie, angst, ziekte, disfunctioneel gedrag of een ander psychologisch probleem

2) Leer te herkennen welke andere baan/taak(en) meer van je vergen

3) Manieren ontwikkelen om de verschillende gevoelens en affecten te herkennen en van elkaar te onderscheiden

4) Gezonde manieren leren om met stress om te gaan, bv. ontspanning en lichaamsbeweging

5) Zoek uit welke hulp beschikbaar is in de vorm van een ondersteunend netwerk

6) Nieuwe werkmethoden aanleren, waaronder eventueel het delegeren van taken

7) Raadpleeg een deskundige op het gebied van de persoonlijke gezondheidszorg als u van mening bent dat uw relaties een negatieve verandering in uw gedrag weerspiegelen waarvan u zich bewust bent.

8) Let op tekenen van burn-out, zoals gedragsveranderingen of verlies van interesse

9) Let op uiterlijke tekenen, zoals verlies van baan

10) Maak een actieplan om u te helpen herstellen

spin Cycle baarmoeder, een alternatief voor burn-out manieren om er naar te kijken Het emotionele brein werkt op de zenuwen, met als gevolg dat zij niet meer logisch kunnen denken. die worden bestempeld als “ik voel me gehandicapt”-leden van het menselijk ras, in plaats van redelijk, hebben de neiging ongeïnteresseerd te blijven in hun werk. Zij raken ook meer versierd door de taken die hun worden opgedragen, en kunnen gemakkelijk gedemotiveerd raken. Deze klassieker is de eerste fase – wanneer de tijd de enige factor lijkt te zijn die het verlies van belangstelling bij het teamlid kan beheersen, en hij niet langer volledig geïnteresseerd is in zijn werk. Abrupt verder gaan wanneer dit gebeurt is de tweede fase. Ik noem dit de “draaicyclus” en het zorgt ervoor dat mensen geen interesse meer hebben in hun werk. Door dit te doen, kan hij of zij blijven doorploeterden zonder het risico te lopen gedemotiveerd te raken. Het derde stadium is weliswaar disfunctioneel, maar het leven loopt anders af – projecten die geacht worden het werk te verslaan worden ongemoeid gelaten, en de gebruikelijke geplande ommekeer moet blijven bestaan. Dit komt omdat de emotioneel ontredderde zijn wereld leegmaakt, en de kans op het bereiken van doelen wordt ontnomen.

Het vierde stadium is gebaseerd op emotioneel intensieve gevallen, mensen krijgen genoeg energie van het normale functioneren om te verwachten dat ze na het werk nog uitgaan, ze moeten misschien thuis op de kinderen passen, naar een dagceremonie gaan of erger, en allerlei extra activiteiten doen. Het was de bedoeling dat de wereld door zou gaan, maar dat gebeurde wel en zonder dat wij er enige controle over hadden. Het gevolg is dat iedereen depressief en ongemotiveerd wordt en het beïnvloedt gewoonlijk slechts onbewust de werkprestaties gedurende een normaal leven. Het vijfde stadium van burn-out kan optreden na slechts drie tot vier uur regelmatig werk. Ik zeg dat deze mensen een burn-out naderen. Dit is het stadium waarin je stopt met functioneren – ze zijn uit de hand gelopen, kunnen zich niet meer opwinden over hun werk, als je hun zin krijgt, en je kunt ze niet sneller aan het werk krijgen.

Lees meer

Coach

Life Coach

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.