Hoe je erbij betrokken raakt?

Life coach Zeeland

Het is een lonende carrière keuze – werken met en het helpen van mensen. Coaching is toepasbaar op veel werkplekken en organisaties. Hier zijn enkele manieren waarop u betrokken kunt raken. 1. Wees de beste luisteraar. Coaching staat bekend als een op conversatie gebaseerde kunst en wetenschap omdat de coach luistert en observeert. U voegt waarde toe aan het gesprek door open vragen te stellen die het hele proces helpen versnellen. Uw doel bij het luisteren is om een betere “read” te krijgen van hoe mensen situaties of het leven in het algemeen zien. 2. Bied “verdraaid” advies. Een doelverklaring is de sleutel tot deze vluchtige benadering om tot de kern van een probleem te komen. Laat de coache een stap terug doen en de opties vanuit een ander gezichtspunt bekijken. Door dit te doen, is de kans groter dat ze opties begrijpen en op zichzelf kunnen staan.

3. Veroorzaak verandering. Coachen is niet motiveren; het is transformeren. Coaching is niet alleen gericht op het “doen” van persoonlijke, professionele en organisatorische ontwikkeling. Coaching kan zich ook richten op het “doen” van verandering – anderen bewegen op hun zogenaamde “ziel-vakantie”. Hoe je gebeurtenissen bekijkt is cruciaal voor coaching. Het vereist niet dat je naar de gebeurtenissen om je heen kijkt, maar dat je ze vanuit een ander perspectief bekijkt. Leiders en managers leiden zichzelf vooruit en zij moeten anderen vooruit leiden. Sommige individuen worden van binnenuit gemotiveerd en anderen worden geïnspireerd door gebeurtenissen van buitenaf. Dit proces wordt begrepen en kan een extreem tegengestelde richting geven aan iemands carrière. 4. Houd het doel van de persoon in kwestie voor ogen. Coachen gaat niet over het oplossen van problemen of over altijd maar wijzen op wat beter kan. Maak het doel tot de energie van het gesprek in plaats van je te richten op het individuele gebruik van het doel. Dit houdt je gericht op het individuele gebruik van het doel in plaats van de doelen van de coach. 5. Creëer hulpmiddelen en structuren om het doel te bereiken. Coaching is een proces dat gericht is op het proces van het individu en kijkt niet naar het “hoe” of het proces van de stappen. Dit is wat de coachee de mogelijkheid geeft om de processen in te bouwen in deze hulpmiddelen. In het proces van deze persoonlijke bekwaamheidsontwikkeling ontstaat een structuur van ontdekking en actie.

6. Moedig uw cliënten aan om hun vooruitgang te evalueren tijdens de gehele duur van de coaching. Deze beoordeling stelt hen in staat te weten wat ze in de toekomst in hun leven moeten behouden of in hun gedrag moeten veranderen. 7. Geef hen feedback, en voortdurend einde aan het proces van coaching. Hoe effectiever je bent in het ondersteunen van cliënten om hun aandacht vast te houden tijdens gesprekken, met feedback en ondersteuning, zullen ze vooruit blijven gaan. Zorg ervoor dat de vertrouwelijkheid en geheimhouding altijd wordt bewaard. Je moet je ervoor inzetten dat ze tijdens het hele coachingproces met elkaar in gesprek blijven. 8. Houd uw relatie authentiek. Een goede relatie is er een van wederzijds vertrouwen. In dit opzicht moet de cliënt openstaan voor een relatie die minstens evenveel over “u” als over die coach gaat. Coaching is “in het bloed geschreven” omdat het voortkomt uit oude culturen met inbegrip van feestdagen, rituelen, overgangsrituelen en levensfilosofieën. De coachingsrelatie komt vaak voort uit een 2000 jaar oud gebruik, zozeer zelfs dat het verweven lijkt met het weefsel van de geschiedenis. Veel mensen zijn bang om het etiket “niet coachbaar” opgeplakt te krijgen.Als dit je beschrijft tot op dit punt, ik heb zeer nauwe relaties met een aantal geweldige mentoren die de meest gevorderde studenten van allemaal waren en die ik vandaag als mentoren beschouw.  Omdat het een kernonderdeel van hun leven is waarin ze 80% van hun tijd steken, zodat voortdurend leren en groeien voor hen altijd een prioriteit is.

De laatste persoon op de lijst is een collega. Een collega die het woord collega sinds zijn ontstaan is gaan definiëren met het acroniemEMCRO-De Gift van het Detail. Deze heer is een absolute levenslange non-negotiable. Hij leeft echt in het hart van een echte collega; iemand die zijn eigen gewicht in de schaal legt en het werk dag in dag uit tot een goed einde brengt. Deze persoon, die ik beschouw als een echte tegenhanger, de persoon die echt de essentie deelt van wat het woord “collega” inhoudt, heeft een uiterst sterk en authentiek coaching bedrijf opgebouwd. Waarom? Omdat hij de kunst beheerst om goede vragen te stellen en hij de kunst beheerst om te luisteren. Eerst oprecht en respectvol, dan in het diepst van zijn ziel. Hij neemt zijn toekomstige coachingsopdracht “een uitmuntende coach zijn” zeer ernstig; het is echt wat het is. Hij hecht waarde aan het leven en werk van niet alleen zichzelf, maar ook aan het leven en werk van anderen voor zijn coaching. Zijn agenda is vol en zijn team is sterk; hij biedt coaching aan iedereen met zijn signature programma en hij zal verantwoordelijk worden gehouden voor de resultaten. Waarom? Omdat het voor hem werkt en hij houdt van coaching – hij leeft het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.