Hoe houd je je personeel tevreden?

Thuiszorg Den haag

Voor de meeste ouderen biedt thuiszorg de juiste hoeveelheid rust, onafhankelijkheid en plezierige slaap. En daar is niets mis mee. Maar veel mensen willen overdag genieten, hobby’s hebben, af en toe uit eten gaan en met vrienden zijn, zonder dat ze iemand hoeven te regelen om het huishouden te doen, of de was te doen die de mensen in de instelling voor begeleid wonen misschien elke avond buiten zetten.

Volgens het National Institute on Aging kunnen langere werktijden en slaapgebrek fysieke, intellectuele en emotionele problemen veroorzaken. Ouderen, die vaak afhankelijk zijn van anderen en van hun eigen verzorging, kunnen last krijgen van depressies, gevoelens van eenzaamheid, estische ziekten en nog veel meer. En dat is nog maar het begin van de problemen. Langere werktijden en minder slaap kunnen het hart- en vaatstelsel aantasten, met hoge bloeddruk en hartziekten tot gevolg. Het ademhalingssysteem wordt minder efficiënt, wat leidt tot een slechte spijsvertering, gezwollen ogen, droge mond, vermoeidheid, sinusproblemen, en nog veel meer. En dan zijn er nog ontstekingen zoals huiduitslag, infecties en verkoudheid. Het begint vaak als een sneeuwstorm in het lichaam, en het verdedigingsmechanisme van het lichaam valt zichzelf aan. Als men even lang stopt met werken, kan dat leiden tot een verbrande huid, nieuwe laesies, nieuwe blaren, misvormde nagels, steenpuisten en zwellingen. Om deze problemen te vermijden, is het noodzakelijk dat de ouder wordende persoon geen argwaan koestert ten aanzien van de werkdienst. Als de cliënt weigert naar de werkplek te gaan, dring er dan op aan dat hij iemand meebrengt. Alleen ongetrainde mensen zouden de bejaarde cliënt waarschijnlijk waarderen met een artikeldrager, en laat staan dat zij het werk daadwerkelijk zouden doen. Vergeet niet dat het personeel geacht wordt de prioriteit van de cliënt te zijn, en niet andersom. Het gewone personeel beschikt niet over de vaardigheden, het geduld, de Orgo, of het vermogen om alles aan te kunnen. De potentiële cliënt moet zowel het personeel als de cliënt op één lijn hebben.

Denk eraan – we hebben te maken met het oudste en meest ervaren personeelslid in het tehuis. Als u uw bejaarde cliënt kunt doen inzien dat hij of zij maar korte tijd alleen zal werken, hebt u een streepje voor voordat u een vervangend familielid of thuiszorgmedewerker in dienst neemt. Zorg ervoor dat uw personeel voldoende basisopleiding en zelfvertrouwen heeft. Kijk of de ogen van uw cliënten oplichten als ze u zien. Het maakt niet uit wie u bent of waar u woont, vervroegd pensioen is een keuze die u vandaag kunt maken. Als u maar weinig geduld hebt, kunt u zich in de toekomst een langer verblijf in een woonzorgcentrum veroorloven. En veel van die mensen  leven elk jaar langer. Maar u moet er ook voor zorgen dat uw medewerkers en klanten tevreden zijn. Als de potentiële klant niet tevreden is met uw diensten, moet u ervoor zorgen dat u goed werk levert om hen tevreden te houden. Wij wensen u veel succes met nieuwe zakelijke contacten en verg.

Lees meer

Wijkverpleging

Pataltive zorg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.