De kraamzorg

Kraamzorg Rotterdam

Tijdens de eerste maanden na de geboorte kan het voor de pasgeborene een hele uitdaging zijn om zijn/haar normale dagelijkse bezigheden vol te houden. U moet de grootst mogelijke aandacht schenken aan de voedings- en slaappatronen van uw baby. Ze zijn ook gemaakt om u in staat te stellen nota te nemen van eventuele andere aandoeningen of ziekten die u opmerkt terwijl u voor uw baby zorgt.

Het beste aan kraamzorg is dat je vanuit huis aan de slag kunt. Door foto’s van de baby te maken terwijl hij nog in het ziekenhuis ligt, kunt u de voortgang van de wording tot baby bijhouden. Zo bent u zeker van de veiligheidsfactoren die u door de kraamverzorgsters en artsen zullen worden geboden. De baby zal worden gecontroleerd op tekenen van complicaties die de baby kan hebben gegeven, zoals een te hoge of te lage hartslag.

Tegen het einde van de zwangerschapsavonden zult u zich meer moeder dan grootmoeder voelen! U kunt nu gebruik maken van de diensten die tijdens de werkdag worden verleend. De kraamzorg is een grote hulp voor moeders die de enige verzorger van hun baby zijn geweest en op zoek zijn naar de juiste oplossing voor zichzelf.

Aangezien de baby nog heel klein is en de gezondheid broos, kan alleen de aanstaande moeder op de weegschaal van een deskundige worden gelegd. De aanstaande moeder moet alles hebben wat hij nodig heeft wanneer de baby geboren is. De aanstaande moeder krijgt de kans om deze stap te zetten, maar ze moet altijd bedenken dat het een enorme stap is en dat ze niet zeker weet of ze die aankan. Zij moet altijd advies vragen aan deskundigen over hoe zij zich op haar gemak kan voelen bij de kraamzorg. Het verplegend personeel moet er altijd zijn om haar de beste zorg te geven die ze nodig heeft tijdens haar kraamtijd. Blijf kalm en breng een glimlach op uw gezicht; ontspan en haal zoveel mogelijk diep adem. Zorg goed voor uzelf en vergeet niet dat deze tijd ook om u draait.

In de kraamtijd die snel volgt, kan het zijn dat u het wat moeilijk vindt om borstvoeding te geven. Borstvoeding geven is iets wat veel moeders best moeilijk vinden. Het is heel belangrijk dat u uw lichaam begrijpt. Het beste is om de hulp in te roepen van andere vrouwen die het proces al hebben doorgemaakt, zoals familieleden of andere vriendinnen. Vraag hen aan welke manier van borstvoeding geven zij de voorkeur geven. Let op het soort crème dat ze gebruiken voor die onderontwikkelde tepels en wees niet bang om ook naar andere dingen te kijken. Schaam je niet om naar borstkompressen te kijken, want die kun je altijd gebruiken omdat ze je niets kosten. Ponysmelktepels of wegwerpluiers zijn de meest gebruikte luiers, dus maak je geen zorgen als je de laatste gebruikt. Nu je helemaal zeker bent van borstvoeding, kun je samen met professionals bepalen wat de beste manier is om een band met je baby op te bouwen. Toon minder nerveus en attent gedrag en houd in gedachten dat je een vergevingsgezinde, capabele vrouw bent. De kraamzorg die volgt lijkt in de verste verte niet op de zorg die u tijdens de borstvoeding zult krijgen; het helpt alleen dat het proces op een wat meer ontspannen, gecontroleerde manier verloopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *